СБУ затримала у Запоріжжі блогера, який працював на Шарія

Кіберфахівці Служби безпеки викрили у Запоріжжі прихильника рф, який працював на Telegram-канал Шарія.

Про це повідомили у СБУ.

За даними слідства, місцевий блогер передавав окупантам інформацію про наслідки російських ракетних ударів по місту. Він ділився фото та відео з текстовим описом подій на створеній ним інтернет-платформі.

Інформацію з ресурсу «підхоплювали» представники спецслужб рф для збору розвідданих про результати обстрілів регіону. Також повідомлення блогера відстежували окупанти для коригування вогневих ударів по Запоріжжю.

Крім того, матеріали злочинця використовував Шарій для наповнення власного Telegram-каналу. Пропагандист за допомогою поширених повідомлень готував контент, в якому заперечував причетність рф до знищення інфраструктури українських міст.

Правоохоронці затримали зловмисника на спробі чергового поширення інформації .У нього виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі вирішується питання щодо притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї, та розміщення українських підрозділів. Блогеру загрожує до 12 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

15 років в’язниці отримав житель Київщини, який «здав» окупантам командира добробату — СБУ