СБУ затримала у Запоріжжі двох братів, які готували обстріли «Мотор Січі» (відео)

Служба безпеки затримала двох братів, які готували ракетні удари по передислокованим заводам оборонно-промислового комплексу у Запоріжжі.

Зокрема, ворога цікавили координати цехів «Мотор Січі» та ще одного машинобудівного заводу, які виробляють комплектуючі для авіації ЗСУ.

Затриманим виявився механік верстатів одного з промислових об’єктів «Мотор Січі». Він обходив територію підприємства та фіксував місцерозташування виробничих цехів і складів з готовою продукцією.

Звіт росіянам він мав відправити через свого брата — безробітного місцевого жителя, який був на прямому зв’язку з ФСБ.

Контррозвідники затримали зрадників, коли вони готували сеанс зв’язку для передачі розвідданих.

У поле зору російської спецслужби вони потрапили через батька — ідейного рашиста, який проживає на тимчасово захопленій частині регіону. Після дистанційного вербування, агентів вивели на прямий контакт з представником ФСБ. Для комунікації використовували анонімні чати в популярному месенджері.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану). Їм загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ проводить контррозвідувальні заходи у центрі Києва (фото)