СБУ затримала українського блогера, який знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ (фото)
СБУ

СБУ повідомила про підозру столичному блогеру, який знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ. 

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Чоловік, знімав відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону. У своїх стрімах він ображав наших оборонців, а також намагався фіксувати їхні обличчя та номерні знаки автомобілів.

СБУ не розголошує імʼя блогера, однак, ймовірно, йдеться про Влада Антонова — власника сторінок і каналів dtp.kiev.ua.

«Відзняті «сюжети» викладав на власній інтернет-платформі та у соцмережах. Кремлівські пропагандисти використовували цей контент для підготовки замовних ефірів і фейкових «новин»», — зазначили у спецслужбі.

Провокативне відео спецслужби рф взяли і для «розгону» дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини.

Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за публікації на підтримку Сил оборони.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає до пʼяти років позбавлення волі. 

Раніше співробітники СБУ затримали у Запоріжжі агентку фсб з позивним «007», яка прикидалась волонтеркою. Під видом допомоги вона збирала дані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала колаборанта, який допомагав окупантам грабувати односельців на Харківщині