СБУ затримала в Одесі подружжя агентів рф, які збирали дані для ракетних ударів

Співробітники Служби безпеки викрили двох російського гру в Одесі. Вони готували удари по силах ППО та артилерійських складах українських військових.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Агентами виявились громадянка рф та її чоловік — одесит, який згодом служив у російській армії та брав участь у бойових діях на території Чечні.

За даними слідства, російські спецслужби відправили їх в Україну ще у 2018 році. До 24 лютого подружжя збирало інформацію про суспільно-політичну обстановку в регіоні і розширювало коло своїх знайомств, готуючись до виконання основних завдань.

А вже після повномасштабного вторгнення агенти мали шукати позиції ЗРК Crotale і розташування артилерійських складів з боєприпасами на озброєнні ЗСУ. За зібраними даними окупанти готували ракетні удари.

Спочатку шпигуни збирали дані про українські військові цілі на Херсонському напрямку. Інформацію вони передавали «зв’язковому» — мешканцю Севастополя, колишньому російському спецназівцю. Він негласно співпрацює з гру, а для «прикриття» використовує посаду очільника благодійного фонду. Потім дані надходили до куратора — кадрового співробітника воєнної розвідки рф.

Під час обшуків в оселі російських агентів виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами прихованого листування з агресором.

Правоохоронці повідомили затриманим про підозру за шпигунство. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.