СБУ затримала в ЗСУ «крота», який коригував російські ракети (фото)
СБУ

СБУ затримала в ЗСУ ще одного «крота», який наводив російські ракети на позиції Сил оборони на Донеччині.

Фігурантом виявився контрактник однієї з бойових бригад на сході. Він передавав росіянам координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд.

Свої контакти з ФСБ чоловік підтримував через батька, який у серпні 2023 року виїхав до рф. Там він встановив контакт з пропагандистом та колишнім співробітником ФСБ Сергієм Карнауховим і передавав йому інформацію, отриману від сина.

Контрактнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Йому загрожує до 12 років тюрми.

Також вирішується питання щодо повідомлення про заочну підозру батьку затриманого та притягнення його до відповідальності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала брата і сестру, які хотіли підірвати залізничні ешелони ЗСУ на Харківщині