СБУ затримала жителя Київщини, який «здавав» окупантам учасників АТО

СБУ затримала зрадника, який допомагав росіянам викрадати учасників АТО під час окупації частини Київщини.

Російський агентом виявився житель селища Глібівка, який під час захоплення Вишгородського району добровільно запропонував окупантам свою допомогу.

Він «зливав» агресору адреси проживання місцевих жителів, що потенційно могли входити до руху опору. Серед них – колишні учасники АТО.

За його «наводкою» загарбники викрадали українських патріотів, катували і примусово вивозили до рф. При цьому зрадник особисто брав участь у цих рейдах.

Також він розграбовував оселі громадян під виглядом «сприяння» забезпеченню російських військ. Таким чином чоловік «конфіскував» мікроавтобус у мешканця селища.

За даними слідства, зловмисник мав «преференції» від загарбників у вигляді вільного пересування по тимчасово захопленій території регіону. Він навіть позначив своє авто знаками розрізнення підрозділів російських окупантів.

Після звільнення Київщини зрадник намагався переховуватись на території регіону. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

15 років за ґратами: суд виніс вирок чоловіку, який готував прорив російських ДРГ на Сумщину