СБУ затримала зрадника, який збирав дані про оборону Південноукраїнської АЕС (фото)
СБУ

Служба безпеки затримала ще одного інформатора рф, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС.

Про це повідомляє СБУ.

Зрадником виявився мешканець Южноукраїнська, якого росіяни завербували у травні 2023 року. Окупанти помітили його через прокремлівські дописи в одному з російських Telegram-каналів.

Завданням колаборанта було збирати інформацію про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську АЕС. Росіян цікавили точні координати розміщення військових формувань, що забезпечують оборону станції та міста Южноукраїнськ.

Ці дані загарбники планували використати для прицільних ракетних ударів. Попередньо, росіяни виплатили зловмиснику майже 9 тис. грн за виконання попередніх завдань.

СБУ затримала фігуранта, коли він намагався передати координати і фотографії одного з військових об’єктів. У зловмисника вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Йому оголосили підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та ЗСУ. Зловмисника взяли під варту. Це вже другий викритий агент російських спецслужб, що «полював» за Південноукраїнською АЕС у 2023 році.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила 11 інтернет-агітаторів, які поширювали пропаганду рф (фото)