СБУ затримала зрадника, який наводив російські КАБи на оборонців Харківщини

Служба безпеки України затримала у Харкові агента воєнної розвідки рф. Зловмисник коригував ракетно-бомбові удари росії по прифронтовому місту та прилеглих територіях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Пріоритетними цілями ворога були пункти тимчасового базування українських військ, які залучені до бойових дій на Харківському напрямку.

«Агент регулярно передавав координати наших військових об’єктів через месенджер, що дозволяло ворогу завдавати точкових ударів по прифронтових територіях. Завдяки своєчасним діям СБУ, ворожа агентурна мережа була ліквідована, а позиції українських військових — захищені», — зазначили у Службі безпеки.

Щоб навести керовані авіабомби та ракетне озброєння на локації Сил оборони, російська спецслужба дистанційно завербувала 42-річного безробітного жителя Харкова.

Зловмисник потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські дописи у каналах Telegram. Саме там на нього вийшов кадровий співробітник головного управління генерального штабу збройних сил рф (більш відомого як ГРУ) і запропонував співпрацю.

За вказівкою російського спецслужбіста агент регулярно обходив райони міста і приховано фіксував розташування Сил оборони. Потім він позначав відповідні координати на Google-картах та через месенджер відправляв «звіт» своєму російському куратору.

Співробітники СБУ викрили агента ще на початковому етапі його розвідувальної діяльності, що дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ. Після документування кожного кроку злочинних дій фігуранта, його було затримано у власному помешканні.

Під час обшуків у агента вилучили мобільний телефон, який він використовував для фотографування військових об’єктів та комунікації з російським ГРУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України («Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану»).

Зловмиснику обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала зрадника, який передавав ворогу координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом (фото)