СБУ затримала зрадників, які для ФСБ шукали танки ABRAMS на Донеччині (фото)

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала агентурну групу ФСБ рф, яка розвідувала місця дислокації та пересування підрозділів ЗСУ під Авдіївкою.

Серед затриманих — двоє мешканців Покровського району, яких завербували у червні цього року. Вони діяли окремо один від одного, однак дистанційно «замикалися» на російську спецслужбу через «зв’язкового» з окупованої частини Донеччини.

Російські агенти намагались виявити вогневі позиції української артилерії та маршрути руху важкої бронетехніки Сил оборони. Зокрема, вони шукали на Донеччині танки ABRAMS.

Для збору розвідданих зрадники об’їжджали територію Покровського району та приховано фотографували пукти базування та місця переміщення підрозділів ЗСУ.

За кожне виконане завдання окупанти обіцяли своїм поплічникам перераховувати «гонорар» на банківські картки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада в умовах воєнного стану). Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Агент рф із партії Жириновського отримав довічне ув'язнення за коригування ракет