СБУ затримала зрадницю, яка здавала окупантам учасників АТО на Херсонщині (фото)

Контррозвідка СБУ затримала колаборантку, яка допомагала росіянам під час окупації правобережної Херсонщини.

За даними слідства, мешканка Берислава передавала до окупаційної «воєнної комендатури» списки учасників АТО та інших громадян, які потенційно могли чинити спротив загарбникам.

На основі цих даних росіяни здійснювали масові «облави» на помешкання місцевих жителів та викрадення людей. Від них вимагали «зізнання» у сфабрикованих справах, а у разі відмови — застосовували тортури і погрожували вбивством.

Крім цього, жінка допомагала окупантам орієнтуватися на місцевості і вказувала найкоротші шляхи до населених пунктів Бериславського району для їх захоплення.

Також вона сприяла у «розквартируванні» окупаційних підрозділів в оселях українців, які перебували на підконтрольній українській владі території.

При цьому колаборантка сама передала три власних гаражних приміщення для базування військової техніки і складування зброї росіян.

Після звільнення частини регіону вона намагалася втекти за кордон. Однак співробітники СБУ своєчасно встановили її місцезнаходження на території Вінниччини і затримали поблизу одного з місцевих об’єктів критичної інфраструктури.

затримання колаборантки

Під час обшуку у затриманої виявлено мобільний телефон із доказами листування з представниками окупаційного органу.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Херсоні затримали заступника мера: він працював на окупантів