СБУ затримали кілерів, які хотіли вбити Резнікова та Буданова на замовлення рф (відео)

Правоохоронці запобігли спробі вбити українського міністра оборони Олексія Резнікова та очільника ГУР Кирила Буданова на замовлення російських спецслужб.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Українські спецслужби ліквідували диверсійно-розвідувальну групу головного управління генштабу зс рф, так званого ГРУ.

За вбивство міністра, керівника розвідки та одного з українських «куратори» обіцяли винагороду у розмірі від $100 до $150 тис. за кожного.

«Встановлено, що ДРГ була сформована кадровими співробітниками воєнної розвідки рф для проведення підривної діяльності на території Україні. До її складу увійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації «лнр» брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході», — йдеться в повідомленні.

Останній, маючи в’язки серед кримінальних кіл, підшукував кілера для вчинення замовних убивств.

«На його «пропозицію» відповів мешканець Києва. За 5 тис. дол. США він погодився ліквідувати українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими. Це вбивство мало стати «тестовим випробуванням» перед виконанням основних завдань ворога», — повідомили у СБУ.

Для замаху на Буданова та Резнікова «зв’язковий» прибув на підконтрольну Україні територію через територію білорусі та зустрівся з киянином.

Співробітники СБУ задокументували його прибуття до Волинської області через контрольно-пропускний пункт «Доманове» і зустріч зі спільником.

Обох зловмисників правоохоронці затримали у Ковелі. Під час обшуку у «зв’язкового» знайшли докази злочинних дій, а також паспорт громадянина рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ спіймала агентів фсб, які коригували удари по суднобудівним заводам (фото)