СБУ знайшла у представників заборонених партій зброю та склади з російськими агітками

14 грудня СБУ провела обшуки в офісах та помешканнях представників заборонених Комуністичної партії та партії «Русь єдина».

У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці знайшли зброю, георгіївські стрічки і російські прапори.

Також  виявлено склади з прокремлівською літературою, агітаційними листівками із символікою СРСР і «методички» російських пропагандистів. У них розміщені заклики до підтримки окупантів і «рекомендації» щодо насильницького захоплення влади в Україні.

кпу обшук

обшуки сбу компартія

За оперативною інформацією, функціонери КПУ планували використати весь «арсенал» пропагандистських засобів для проведення агітаційно-масових заходів на підтримку ворога у разі захоплення Києва і Дніпропетровщини.

кпу обшуки

Слідство триває у межах кримінального провадження  за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 30 листопада співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої партії «Наші» Євгена Мураєва, його родичів та найближчих соратників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ФБР провело обшуки на яхті Медведчука в Хорватії — ЗМІ