СБУ знешкодила агентурну групу фсб в Одесі: до її складу входили військові (фото)
СБУ

Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу фсб, яка діяла в Одесі. До складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільниця.

Про це повідомили в СБУ.

За завданням росіян зловмисники шукали локації систем ППО, які обороняють Одесу. Для цього вониоб’їжджали місто й його прилеглі території та приховано фотографували потрібні об’єкти та позначали їх на гугл-картах.

Також група встановлювала замасковані бездротові магнітні камери на території морського порту Одеси. Для конспірації агенти використовували послуги таксі, а їхня спільниця постійно змінювала перуки, щоб замаскувати зовнішність.

СБУ затримала резидента агентурної групи та його спільника, коли вони фотографували військовий об’єкт. А ще одну учасницю, місцеву жительку, затримали в її власному помешканні після того, як вона зробила дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, які вони окремо придбали та користувались винятково для комунікації з фсб.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена організованою групою в умовах воєнного стану). Наразі зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Готували заворушення у Києві після Дня Конституції: СБУ затримала організаторів мітингів (фото)