СБУ знешкодила диверсантів, які хотіли збити пасажирський літак над росією або білоруссю
Unsplash

Служба безпеки України знешкодила диверсійно-розвідувальну групу, яка хотіла збити пасажирський літак та звинуватити в цьому Україну.

СБУ повідомляє, що ворог планував вчинити теракт над білоруссю або росією, де літає цивільна авіація.

«В атаці на повітряне судно окупанти мали намір безпідставно звинуватити Україну та наших партнерів. Для вчинення провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) «Stinger», — пише СБУ.

Спецслужби рф дали своїй агентурній групі завдання викрасти іноземний ПЗРК. До складу ДРГ входили двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник під керівництвом росіянина Олександра Тютерева (позивний «Морпех»).

Ворожі агенти планували вдавати із себе патріотично налаштованих волонтерів та встановлювати зв’язки з представниками ЗСУ. Для цього вони передали українським військовим достовірну інформацію щодо позицій і переміщення «кадирівців». 

Після встановлення контактів російські диверсанти планували отримати іноземний ПЗРК та передати його в рф. Під час спецоперації співробітники СБУ затримали всіх учасників диверсійно-розвідувальної групи окупантів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія готує провокації в Придністров'ї на травневі свята — розвідка (фото)