СБУ знешкодила на Волині угруповання, яке «вибивало» гроші у пораненого воїна ЗСУ (фото)
СБУ

На Волині Служба безпеки та Нацполіція викрила злочинне угруповання, яке створювало штучні конфлікти з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за «мирне вирішення спірних питань».

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, зловмисники хотіли «вибити» неіснуючий боргу у понад 120 тис. у гривневому еквіваленті з пораненого бійця-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації.

Коли військовий відмовився сплачувати кошти, фігуранти напали на нього і завдали йому тілесних ушкоджень. Захисник отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта.

У разі подальшого спротиву зловмисники погрожували потерпілому фізичною розправою. Отримані злочинним способом гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали «злодійську касу».

Служба безпеки затримала трьох фігурантів під час отримання ними частини грошей від чоловіка.

Організатором угруповання виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування. Він дистанційно залучив спільників, які раніше мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Правоохоронці повідомили усім чотирьом зловмисникам про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження). Зараз вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила ще три схеми ухилення від мобілізації у кількох областях