СБУ знешкодила російську ДРГ, яка готувала вбивства командирів ССО України

Контррозвідники Служби безпеки знешкодили диверсійно-розвідувальну групу фсб, яка збирала дані про перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, групу сформував кадровий співробітник фсб. До її складу увійшов мешканець прикордонного району Сумщини. Росіяни завербували його після 24 лютого. Саме він був на прямому зв’язку зі своїм «куратором» через закриті канали електронного зв’язку.

Група диверсантів збирала дані про пункти дислокації та переміщення українських військ у Києві та в північно-східних прикордонних регіонах.

Одним із головних завдань агентів був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. Окупанти планували використати інформацію ліквідації українських воїнів та знищення озброєння і військової техніки.

Правоохоронці викрили на Сумщині, коли вони забирали зброю із заздалегідь облаштованого схрону.

Під час огляду схованки співробітники СБУ виявили дві протитанкові міни ТМ-62М з підривачами, дві бойові гранати РГО із запалами та автомат Калашникова зі спорядженим магазином.Також під час обшуків помешкань диверсантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з листуваннями з представником фсб.

Злочинцями повідомили про підозру за держзраду та несанкціоноване поширення інформації озброєння та ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила настоятеля храму УПЦ МП з Харківщини в роботі на окупантів