СБУ знешкодила схему незаконного виїзду чоловіків до Європи через росію

Служба безпеки України знешкодила злочинне угруповання, яке пропонувало військовозобов'язаним чоловікам виїхати до росії

За даними слідства, організатори схеми пропонували своїм клієнтам виїхати до Південного Кавказу або країн Євросоюзу через територію рф. За свої послуги вони брали від $2,5 тис. до $8 тис. з чоловіка.

За ці гроші зловмисники обіцяли вивезти до окупованого Криму через Запорізьку область, а далі «керченським мостом» до рф.

Перехід через російський кордон мав забезпечити кадровий співробітник прикордонного підрозділу фсб.

Ще один «маршрут», який пропонували фігуранти, пролягав через прикордонні райони Сумської області. Для незаконного переправлення призовників планували використовувати «обхідні» шляхи поза контрольно-пропускними пунктами.

Також ще один канал нелегальної міграції проходив через західні регіони України. Для виїзду за кордон ловмисники обіцяли оформити своїх клієнтів як водіїв агропромислових підприємств, які транспортують сільгосппродукцію до ЄС.

Під час понад 20 обшуків за місцями перебування учасників угруповання у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Львівській та Чернівецькій областях правоохоронці виявили речові докази злочинної діяльності, зокрема мобільні телефони, які використовували у спілкуванні з ворогом.

Також співробітники СБУ задокументували передачу зловмисникам грошей за приховане вивезення до Євросоюзу двох чоловіків.

Шістьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прикордонники нагадали правила перетину кордону для чоловіків-волонтерів