СБУ зупинила спроби легалізувати незаконні забудови через злам державної системи
СБУ

Служба безпеки України зупинила зловмисників, які намагались легалізувати незаконні забудови, зламавши Єдину державну електронну систему у сфері будівництва.

Про це повідомляє СБУ.

«Мова йде не про звичайний кіберзлам, а про злочини, які могли б призвести до дуже серйозних наслідків у майбутньому. Якби не реакція СБУ, в Україні змогли б узаконити сотні «проблемних» забудов, які були зведені з порушенням чинних вимог і стандартів», — підкреслив Ілля Вітюк, начальник департаменту кібербезпеки СБУ.

Він зазначив, що зловмисникам також не вдалося запустити нову корупційну схему в будівельній сфері. До організації оборудок причетні високопосадовці Національної спілки архітекторів України, відомі «тіньові» посередники. Перевіряється також причетність посадовців органів державної влади та місцевого самоврядування.

Підозрювані намагались заробити на продажі дозвільних документів представникам будівельного бізнесу. Серед викритих махінацій — незаконні реєстрації об'єктів та видача підроблених сертифікатів професійної атестації архітекторів.

Зараз триває досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 361 та ч. 3 ст. 362.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ наклала арешт на майно колишнього міністра освіти Дмитра Табачника (фото)