Щеплені бустерною дозою отримають нові COVID-сертифікати в кінці січня — МОЗ
УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я пообіцяли, що COVID-сертифікат для щеплених від коронавірусу бустерною дозою з'явиться наприкінці січня.

Наразі всі можуть користуватися «зеленим» сертифікатом про повну вакцинацію.

У МОЗ зазначають, що для отримання нового документу буде достатньо  надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія».

«Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації», — додають в міністерстві.

Термін дії нового документу складе 270 днів.  Також українці, які зробили бустерну дозу, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію за місцем щеплення чи у сімейного лікаря. Цей документ також буде чинним 270 днів.

Наразі бустерна вакцинація в Україні дозволена медпрацівникам, співробітникам інтернатів та людям віком від 60 років. Отримати третє щеплення можна після шести місяців від останньої вакцинації.

Для цього використовують мРНК-вакцини — Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина до цього.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

В Україні людям похилого віку дозволили третє щеплення проти коронавірусу