Що таке ChatGPT: покрокова інструкція з користування чат-ботом (фото)
Unsplash

18 лютого стало відомо, що знаменитий чат-бот ChatGPT на основі штучного інтелекту став доступним і для українців. З того часу тисячі людей скористались програмою, а хтось навіть встиг із нею посперечатись.

Chas News розповість, що таке ChatGPT, що він вміє та як почати ним користуватись.

Що таке ChatGPT

ChatGPT (Generative Pre-Trained Transformer) — це розробка компанії штучного інтелекту OpenAI, яку презентували у листопаді 2022 року. Лише за два місяці після випуску кількість активних користувачів перевищила 100 млн, що стало історичним рекордом серед користувацьких програм.

Основною функцією цього чат-бота є задоволення запитів користувачів. Він може відповісти на запитання, написати вірш або пісню, продовжити речення тощо. Інформацію для цього він шукає у своїх базах. Слід зауважити, що ChatGPT має обмежені дані про події, які стались після 2021 року.

Ще однією особливістю ChatGPT є те, що він запам'ятовує та бере до уваги всі попередні запитання користувача в межах бесіди.

Як почати користуватись ChatGPT: покрокова інструкція

Для початку роботи з чат-ботом потрібно зайти на сайт chat.openai.com. Після цього слід натиснути на кнопку з написом Sign up, щоб зареєструватись. 

інструкція з користування ChatGPT

Після цього бот відкриє нову сторінку. Найпростішим способом зареєструватися є перехід через Google-акаунт. Для цього потрібно натиснути кнопку Continue with Google внизу та обрати свій акаунт.

Трохи більше часу забере реєстрація через електронну адресу, яку треба ввести у відповідному віконечку та натиснути кнопку Continue.

інструкція з користування ChatGPT

Після цього бот відкриє сторінку, де запропонує придумати пароль для свого акаунту.

інструкція з користування ChatGPT

Наступним кроком після введення пароля є верифікація електронної адеси. чат-бот надішле лист із посиланням на ваш імейл.

інструкція з користування ChatGPT

Лист виглядатиме таким чином. Для підтвердження адреси слід натиснути зелену кнопку.

інструкція з користування ChatGPT

Посилання з листа відкриє сторінку, де чат-бот запропонує вказати своє ім'я та прізвище.

інструкція з користування ChatGPT

Останнім кроком буде введення номера телефону, на який в СМС прийде код підтвердження із шести цифр.

інструкція з користування ChatGPT

інструкція з користування ChatGPT

Після введення коду з повідомлення бот повинен відкрити доступ для користувача. У нижньому віконці можна одразу запитувати ChatGPT про усі речі, які вас цікавлять.

інструкція з користування ChatGPT

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.