Що відомо про перестановки у митниці та обшуки у податковій (оновлено)

Сьогодні, 1 лютого, уряд планує звільнити все керівництво Державної митної служби. Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Аналогічну інформацію поширив нардеп від «Євросолідарності» Олексій Гончаренко. За його словами, в.о. голови митниці призначать заступник нинішнього голови Сергій Звягінцев. Про це також пише Бабель з посиланням на джерела.

Арахамія також підтвердив обшуки у Ігоря Коломойського, Арсена Авакова та Вадима Столара і розповів про обшуки у податковій.

Оновлено 14:20

За даними  Forbes, Кабмін вже звільнив в.о. голови митної служби Вячеслава Демченка, першого заступника голови Олександра Щуцького та заступника голови Руслана Черкасського.

Обшуки у податковій Києва

У ДБР тим часом повідомили, що викрили керівницю податкової служби Києва на багатомільйонних оборудках. Зараз її тимчасово очолює Оксана Датій.

Обшуки у податковій Києва

За даними слідства, вона за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

Крім того, через своїх довірених осіб вона займалася схемою зі штучного завищення валових витрат деякими підприємствами. До тіньового обігу потрапляло понад 15 мільярдів гривень.

В іншому епізоді керівництво столичної податкової причетне до схем незаконного отримання відшкодування податків, у тіньовий обіг потрапило понад 30 мільярдів гривень

Також в ДБР досліджують спосіб життя Оксани Датій, який не відповідає рівню її офіційних доходів. Вона має три квартири в Києві загальною вартістю приблизно мільйон доларів, будинок поблизу Києва вартістю приблизно $200 тисяч, дві автівки вартістю приблизно $150 тисяч.

Знайдені під час обшуку елітні годинники

Знайдена під час обшуку готівка

Одна її машина вартістю приблизно $100 тисяч записана на її особистого водія, доходи якого за останні роки не перевищували $8 тисяч. Також жінка користується дорогими прикрасами, виключно дорогим брендовим одягом, золотими годинниками та іншими елітними речами. Загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадовиці становить майже $1,4 мільйона.

Під час обшуків у неї знайшли $158 тисяч, 530 тисяч грн та €2,2 тисячі, елітні годинники, автомобілі та інше.

Також під час правоохоронці виявили «список бажань» Датій. Він, зокрема, включає:

  • з'їздити з коханим чоловіком до Лондона та на Мальдіви.
  • купити сумочку «Гермес»
  • купити годинник «Бригет»
  • купити соболину шубу
  • заробити мільйон доларів
  • зробити ремонт у новій квартирі

Список бажань Оксани Датій

Список бажань Оксани Датій

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знайшла нові докази співпраці експрезидента «Мотор Січі» з рф (фото, відео)