Що відомо про загибель бійця ТРО Волині на кордоні з Білоруссю

Вранці 25 лютого на українсько-білоруському кордоні загинув 33-річний військовослужбовець тероборони Сергій Панасюк.

Спочатку у місцевій Facebook-групі з'явився некролог, у якому повідомлялося, що чоловік загинув у перестрілці неподалік на українсько-білоруському кордоні на спостережному посту поблизу села Тур. При цьому постріли спершу пролунали нібито зі сторони Білорусі. Згодом це повідомлення видалили.

Скріншот повідомлення про загибель Панасюка у Facebook-групі «НеТипові Гірники»

У Нацполіції підтвердили, що Панасюк помер від вогнепального поранення, проте заперечують, що вогонь вівся зі сторони Білорусі.

«Точно відомо, що постріли здійснювались не з боку Білорусі. Деталі будуть з’ясовані під час досудового слідства, яке триває», — повідомила інспекторка сектору комунікації Нацполіції області Марина Балдич у коментарі Суспільному.

За фактом загибелі військового відкрито справу за статтею умисне вбивство.

Водночас у 100-ій окремій бригаді тероборони, у якій ніс службу Панаюск, кажуть, що воїн загинув на світанку 25 лютого 2023 року, виконуючи бойове завдання, пише ВолиньPost.

«Проводиться службове розслідування відповідними підрозділами бригади. Просимо довіряти лише офіційній інформації та уникати поширення чуток», — прокоментували у бригаді.

Сергій Панасюк був учасником АТО. До лав тероборони став у перші дні повномасштабного вторгнення. Був командиром стрілецького взводу. У нього залишилися донька та син.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Атака «шахедів» на Хмельницький: загинули двоє рятувальників (оновлено)