Що вигадують чоловіки в Україні, щоб виїхати за кордон у воєнний час

Після початку вторгнення Росії 24 лютого в Україні оголошено воєнний стан. У цей час чоловікам призивного віку, від 18 до 60 років, заборонено покидати країну. Втім, вони все ж намагаються вигадати, як перетнути кордон.

Зокрема, на пункті пропуску затримали чоловіка, який переодягнувся в жінку і сподівався потрапити в сусідню країну.

Також українка намагалася вивезти свого 50-річного чоловіка закордон у багажнику автомобіля. Подружжя затримали на КПП «Лужанка».

 

ЖІНКА ВЕЗЛА СВОГО ЧОЛОВІКА ЗА КОРДОН У БАГАЖНИКУ «ЛЕКСУСА» Сьогодні вночі на кордоні з Угорщиною прикордонники Мукачівського загону виявили чоловіка, який ховався від паспортного контролю під речами в багажнику «Лексуса». Правопорушника виявили у пункті пропуску «Лужанка». Водійка 1975 року народження у такий спосіб намагалася вивезти за кордон свого чоловіка 1972 року народження, оскільки під час воєнного стану заборонений виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років. Тепер на чоловіка чекає адмінвідповідальність за спробу незаконного перетинання кордону України. Далі у військкоматі буде прийматися рішення щодо його мобілізації. А от дружині загрожує кримінальна відповідальність. За організацію незаконного переміщення осіб через кордон Кримінальний кодекс передбачає відповідальність до 5 років позбавлення волі. #прикордонники #кордон #ухилянти #Закарпаття #Лужанка #новини

Posted by Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон on Sunday, March 6, 2022

Тепер на чоловіків чекає адміністративна відповідальність за спробу незаконного перетину кордону.

А от жінці загрожує до п’яти років в’язниці за організацію незаконного переміщення осіб через кордон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Воювати за Україну хочуть майже 20 тис. іноземців з 52 країн світу — Кулеба