Щонайменше сім країн НАТО виступають проти запрошення України до Альянсу — Politico (оновлено)

Сім країн-членів НАТО виступають проти запрошення України до Альянсу. Проти членства України в НАТО під час війни з росією найбільш активно виступають США та Німеччина.

Про це із посиланням на чиновників з Альянсу пише Politico.

Німеччина та США, за словами джерел видання, є одними з найбільших держав, які повільно реагують на заклик Зеленського негайно запросити Україну приєднатися до НАТО.

Угорщина та Словаччина також досить активно чинять опір вступу України до НАТО, бо їхні лідери загалом займають прокремлівську позицію.

Зазначено, що є й інші країни, які не прагнуть швидко реагувати на прохання Києва, разом з тим вони «ховаються в тіні».

«Такі країни, як Бельгія, Словенія чи Іспанія, ховаються за спинами США та Німеччини. Вони не хочуть», — сказав один із чиновників НАТО. 

За словами одного з чиновників у Альянсі, такі держави «підтримують цю ідею абстрактно, але як тільки вона наблизиться до матеріалізації, вони почнуть виступати проти неї більш публічно».

Разом із цим офіційні особи, які розмовляли з журналістами, наголосили, що ні США, ні Німеччина не виключають можливого вступу України до НАТО.

Оновлено:

В Офісі президента спростували таку інформацію. Про це заявив речник ОП Сергій Никифоров, передає «Укрінформ».

«Інформація у ЗМІ про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності. Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Насправді ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо решти ведеться активна робота з адвокації», — заявив він.

Нікіфоров також додав, що запрошення до НАТО — це перший пункт Плану перемоги України та «надійний шлях до справедливого і тривалого миру».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна не просить повертати ядерну зброю, але натомість має отримати «безпекову парасольку» — Зеленський