У Швейцаріі, але не в Давосі. Щорічний Всесвітній економічний форум перенесли

У 2021 році Всесвітній економічний форум пройде не в швейцарському Давосі, а в Люцерні. І не взимку, як зазвичай, а навесні, 18-21 травня.

Основні панельні дискусії відбудуться у KKL Luzern — місцевому Центрі культури і конгресів, а менші воркшопи — у готелі Бюргеншток, який розташовується на протилежному боці Люцернського озера. Сполучення між цими місцями буде відбуватися фунікулером або ж невеликими човнами.

Змінити місце проведення форуму організатори вирішили тому, що наступного року заході очікують менше третини від кількості людей, що раніше приїздили на форум, а це 3000-3500 чоловік.

Останнього разу місце проведення форуму змінювали у 2002 році. Тоді захід відбувся у Нью-Йорку. Таким чином учасники хотіли висловити свою підтримку США після терактів 11 вересня. 

Що ж до Давосу, то, ймовірно, форум проведуть у звичному місці вже у 2022 році, хоча на січень 2021-го (протягом тижня, починаючи з 25-го числа) заплановані «Давоські діалоги» в онлайн-форматі, під час яких світові лідери зможуть поділитися своїм баченням ситуації у світі. Тема форуму в Люцерні — «Велике перезавантаження» після коронакризи.