Секретар Радбезу рф Патрушев та голова ФСБ Бортніков переконали путіна напасти на Україну — ЗМІ

Секретар Ради безпеки росії Микола Патрушев та директор ФСБ Олександр Бортніков були головними ідеологами нападу на Україну 24 лютого.

Про це пише видання The Times з посиланням на джерело у російському уряді.

Як зазначають у ЗМІ, силовики вирішили, що у них закінчується час для остаточного розвʼязання питання «західної агресії» через вік російського президента. Тому, на їхню думку, потрібно було «остаточно розвʼязати проблему України», яку вони називали «кордоном між рф та США».

Джерело видання стверджує, що ідея про необхідність завдання «вирішального військового удару» по Україні в найближчому оточенні путіна сформувалась до середини літа 2021 року. Формат нападу тоді ще не визначали, але Патрушев і Бортніков ухвалили принципове рішення та запланували переконати в цьому президента рф.

Міністр оборони сергій шойгу нібито вагався щодо необхідності починати операцію, а більшість російських еліт не була поінформована про плани вторгнення.

Один із співрозмовників видання дізнався від прессекретаря путіна Дмитра Пєскова, що більшість членів Ради безпеки поінформували про підготовку вторгнення лише на засіданні 21 лютого.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські генерали обговорювали можливість використання ядерної зброї в Україні — The NYT