Секс, наркотики, Європарламент. Угорський депутат пішов у відставку після затримання на чоловічій секс-вечірці

Депутат Європарламенту від угорської правлячої партії, яка виступає за традиційні цінності, подав у відставку після затримання в Брюсселі на домашній секс-вечірці, звідки він намагався втекти по водостічній трубі.

Увечері у п’ятницю, 27 листопада, жителі одного з будинків в центрі бельгійської столиці неподалік знаменитої Гран Плас поскаржилися в поліцію на шум і порушення карантину, пише The Guardian. Наразі в Брюсселі діє комендантська година з 22:00 до 6:00, а всі бари і ресторани закриті до середини січня.

Прибулі на виклик поліцейські виявили в квартирі 25 осіб, переважно чоловіків. Багато з них були голими або напівроздягненими.

Декілька присутніх заявили про дипломатичну недоторканність. А один євродепутат намагався втекти по водостічній трубі. Його помітив перехожий, руки втікача були в крові. В поліції кажуть, що він, вочевидь, травмувався, коли спускався вниз.

Чоловік не мав при собі посвідчення особи, а в його рюкзаку, за повідомленням поліції, знайшли наркотики. Він заявив, що є депутатом Європарламенту. Коли його доставили додому, він пред’явив своє посвідчення.

Йдеться про депутата угорської правлячої партії Fidesz Йожефа Саєра. Він заперечує, що вживав наркотики. «Я запропонував пройти швидкий тест, але мені відмовили. Поліція також каже, що знайшла в мене таблетку екстазі. Вона не моя, я не знаю, звідки вона взялась».

В будь-якому разі на вихідних 59-річний Саєр подав у відставку. Він зауважив, що це рішення є не спонтанним, а результат «довгих роздумів». Політична ж боротьба супроводжувалась «зростаючою психологічною напругою».

Саєр вибачився за порушення карантину. Його та інших учасників вечірки оштрафували на 250 євро кожного.

Також на Сайера склали протокол за фактом зберігання наркотиків. Проте кримінальну справу можуть порушити тільки після зняття з нього дипломатичного і парламентського імунітету.

В цій історії цікаво те, що Йожеф Саєр є одним із засновників консервативної партії Fidesz, яку очолює прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Партія відома ревним захистом «традиційних сімейних цінностей». Вона виступає проти усиновлення дітей одностатевими парами і проти рівних прав для представників ЛГБТ. Саєр брав участь в написанні нової Конституції Угорщини, де прописано, що шлюб є союзом між чоловіком і жінкою.

Угорщина попросила ОБСЄ направити місію на Закарпаття через обшуки СБУ і «образу угорської громади»