Сенат Польщі визнав російську владу терористичним режимом

У середу, 26 жовтня, Сенат Польщі одноголосно ухвалив резолюцію про визнання влади рф терористичним режимом і засудив російське вторгнення в Україну.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Сенату.

У резолюції Сенат «рішуче засуджує російську агресію і закликає всі країни, які підтримують мир, демократію і права людини, визнати владу Російської Федерації терористичним режимом».

Також сенатори нагадують, що 24 лютого 2022 року збройні сили Російської Федерації розв'язали жорстоку війну з Україною, бажаючи стерти цю суверенну країну з карти світу та знищити її націю.

У тексті резолюції наголошується, що російські загарбники тероризують жителів українських міст, бомбардуючи мирні об'єкти.

«Бандити в російській формі катують і вбивають військовополонених і мирних жителів на окупованих територіях. Вони викрадають українських дітей. Депортують, розселяють і відправляють громадян України на далеку периферію Росії», — йдеться у документі.

Нагадаємо, 13 жовтня, ПАРЄ ухвалила резолюцію про визнання росії терористичним режимом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Естонія визнала росію державою-спонсором тероризму