Сенат США одноголосно підтримав законопроєкт про ленд-ліз для України

Американський Сенат підтримав законопроєкт, який повертає програму ленд-лізу часів Другої світової війни та дозволить оперативніше відправляти зброю в Україну.

Пропозицію схвалили, оскільки українські військові довели, що можуть ефективно боротися з російськими військами, повідомляє Politico.

У Другій світовій війні програма ленд-лізу вважалася переломною, оскільки дозволила США швидко забезпечити союзників всім необхідним. Завдяки їй українці зможуть швидше отримати зброю та техніку, а розплатитися за них згодом.

Необхідність поповнити запаси українських військ набула ще більшої актуальності в останні дні, коли глибина російських воєнних злочинів на деокупованій Київщині розкрилася для всього світу.

Лідер більшості Сенату США Чак Шумер заявив, що масові вбивства є «чистим злом», назвавши дії росіян в Україні геноцидом. За законопроєкт про ленд-ліз тепер має проголосувати Палата представників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія може вчинити атаку із застосуванням хімічної зброї під Харковом