Сенатор Ліндсі Грем закликав якнайшвидше прийняти закон про мобілізацію

18 березня під час візиту до Києва американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем закликав українських депутатів якнайшвидше ухвалити новий закон про мобілізацію.

Про це пише The Washington Post.

Також він наголосив на необхідності знизити мобілізаційний вік.

«Ви боретеся за своє життя, тому ви повинні служити — не в 25 чи 27 років», — сказав він.

При цьому сенатор закликав українців не засновувати свої рішення про вступ до армії на тому, чи продовжують їх підтримувати Сполучені Штати.

«Що б ми не робили, ви повинні боротися. Незалежно від того, що ми робимо, ви воюєте за себе», —заявив він.

Стосовно ухвалення Конгресом США законопроєкту про допомогу Україні Грем не зміг надати будь-яких гарантів і лише зазначив, що «він більш оптимістично налаштований ніж коли-небудь був».

Раніше сенатор був одним із головним лобістів надання підтримки Україні, однак минулого місяця відмовився голосувати за сенатський законопроєкт із $60 млрд для Києва, пояснивши, що проти цього Дональд Трамп. Зараз він виступає за надання допомоги у формі безвідсоткового кредиту.

«Я вважаю, що ідея кредиту буде доволі популярна не лише серед республіканців, але й серед демократів», — сказав Грем у Києві.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кредит чи ленд-ліз: Майк Джонсон розповів про підготовку нового проєкту про домомогу Україні