Сербія виплатить вакцинованим громадянам фінансову допомогу
Getty Images

Всі громадяни Сербії віком від 16 років, які зробили щеплення від коронавірусу або які вакцинуються щонайменше однією дозою до 31 травня, отримають фінансову допомогу в розмірі 3000 динарів (майже 26 євро).

Про це повідомляє «Балканський оглядач», посилаючись на слова президента Сербії Олександра Вучича.  

«Ми не можемо застосовувати негативні дискримінаційні заходи до тих, хто не хоче робити щеплення, хоча я вважаю безвідповідальним і егоїстичним не робити щеплення. Ми думали про те, як винагородити людей, які виявили відповідальність, і ми вирішили дати додаткову фінансову допомогу людям, яким зробили щеплення», — наголосив він.

У Іспанії пройшла пілотна перевірка цифрової COVID-перепустки

Уряд Сербії невдовзі розгляне рішення, згідно з яким працівники держкомпаній та держорганів, якщо вони не були щеплені та заразилися коронавірусом, не отримуватимуть лікарняні виплати, каже президент.

 

💉💰 СЕРБІЯ ВИПЛАТИТЬ ВАКЦИНОВАНИМ ГРОМАДЯНАМ ПО 3000 ДИНАРІВ Всі громадяни Сербії віком від 16 років, які були щеплені...

Posted by Балканський оглядач on Wednesday, May 5, 2021

Однак держава все одно лікуватиме їх безкоштовно, як і всіх інших.

«На мій погляд, це більш ніж справедливо», — вважає Вучич

Наразі в Сербії введено 3 620 000 доз вакцин, з них 2 050 000 — перші дози і близько 1 570 000 — другі дози. Імунізовано 1 330 000 громадян. Населення Сербії складає 6,95 млн громадян.

Напередодні українці розповіли, чому не хочуть щепитися від коронавірусу. 

Байден запевнив, що США відправлять іншим країнам 10% COVID-вакцин власного виробництва