Чвари в окупантів: кадиров назвав «бездарем» генерала Лапіна за втрату Лиману
Генерал Лапін та путін

Голова російського уряду Чечні рамзан кадиров звинуватив російського генерал-полковника Олександра Лапіна у втраті Лиману. Такий пост у своєму телеграм-каналі він випустив одразу після того, як міноборони рф заявило про відступ з міста.

Ще у липні російські ЗМІ називали Лапіна командуючим угрупування військ окупантів «Центр», а путін нагородив його званням Герой росії за окупацію Луганщини.

Кадиров заявив, що Лапін виставив для оборони Лиману мобілізованих з окупованої Луганщини та інші підрозділи, при цьому не забезпечивши їх координацію та підвоз боєприпасів. А свій штав переніс у Старобільськ на Луганщині, який поки ще знаходиться відносно далеко від лінії фронту.

«Прикро не те, що Лапін бездар. А те, що його покривають нагорі керівники у Генштабі. Якби була моя воля, я розжалував би Лапіна до рядового, позбавив би нагород і з автоматом у руках відправив би на передову змивати кров'ю свою ганьбу», — написав кадиров у своєму телеграм-каналі.

Голова Чечні фактично визнав, що російській війська нічого не здатні перемогти в Україні і закликав путіна приймати «кардинальні заходи» — ввести військовий стан у прикордонних областях та застосувати малопотужну ядерну зброю.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Йод при радіації. Як вживати йодид калію та чи допоможе він при ядерному ударі
Загроза застосування росією ядерної зброї проти України «дуже висока» — ГУР