Серіал «Гра в кальмара» випустив власну криптовалюту для онлайн-турніру. На відміну від кіно, призовий фонд там необмежений

Серіал «Гра в кальмара» випустив власну криптовалюту Squid («Кальмар») для ексклюзивної криптогри, яка відтворює всі раунди змагань у серіалі. За останню добу вартість Squid виросла у 25 разів.

Про це повідомляє CNBC.

Передпродаж Squid почався 20 жовтня. Валюту миттєво розкупили. 28 жовтня один токен коштував $2,22. За останню добу він подорожчав на 2400%, а капіталізація Squid зросла до $174 млн.

Втім, продати нову крипту поки що не можна. Продаж Squid на децентралізованій біржі Pancakeswap закрито, щоб не допустити демпінгу.

Криптовалюту Squid використовуватимуть як валюту для криптоігри за мотивами серіалу. В кіно йдеться про смертельний турнір за приз у $38,5 млн. У криптогрі кількість учасників та розмір призу не обмежені.

Онлайн-турнір відбудеться у листопаді цього року.

Під час деяких раундів гравцям доведеться купити невзаємозамінні токени для колекціонування (NFT). Частина таких NFT зображує персонажів з «Гри в кальмари», зокрема, охоронців, які носять рожеві костюми та чорні маски, що повністю закривають обличчя.

Щоб взяти участь у фінальній грі турніру, потрібно буде заплатити 15 тис. токенів, або $33 450 за поточним курсом Squid, а також купити NFT. Вступні внески за кожний раунд розподіляються між розробниками (10%) та призовим фондом (90%).

У трьох американських школах заборонили костюми з серіалу «Гра в кальмара» на Хелловін