Сєвєродонецьк тримається, але росіяни нищать все на своєму шляху — Гайдай

На Луганщині тривають бойові дії у Сєвєродонецьку і населених пунктах Гірської та Попаснянської громад.

Про це повідомив Сергій Гайдай, голова обласної військової адиміністрації.

За його словами, Сєвєродонецьк тримається, але «росіяни нищать все на своєму шляху»

«Вони нічого не відбудували за вісім років в Луганську, не намагаються навіть відновити воду чи електрику в Попасній та Рубіжному — тільки нищать. «Руський мир» – це пустеля. Цієї мети й намагається досягти ворог. Кому заважав Льодовий палац, або цех виробництва аміаку на «Азоті» — один із основних підрозділів підприємства? Визволили тисячі людей від надії на роботу», — зазначив він.

руйнування у сєвєродонецьку

Росіяни також намагалися вести штурмові дії у напрямку Ниркового та Миколаївки. Однак після того, як наші військові завдали вогневого ураження, окупанти з втратами відійшли. Під час боїв було зруйновано ще дев’ять будинків.

Крім того, відбито ворожий штурм на північно-західній околиці Тошківки.

Також зафіксовані руйнування 15 будинків в Оріховому, шістьох — у Врубівці, чотирьох — в Лисичанську, ще чотирьох — у Гірському. Серйозних руйнувань зазнало селище Синецький на околиці Сєвєродонецька.

осбтріл сєвєродонецька

У підсумку, за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено десять танків, сім артилерійських систем, чотири бойові броньовані машини, три спеціальні броньовані автомобілі, чотири одиниці автомобільної техніки та склад з боєприпасами противника.

Підрозділи ППО збили п’ять безпілотників «Орлан-10».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 10 червня