Шафку з півником, які вціліли в Бородянці, передали музею Революції Гідності (фото)

Настінну шафку та керамічного півника, що вціліли у вщент розбомбленому будинку в Бородянці, демонтували і передали до Національного музею Революції Гідності.

Про це повідомили у пресслужбі музею.

«Символ стійкості українців — кухонна шафа з керамічним півником з деокупованої Бородянки — відтепер надбання музейного фонду України», — йдеться в повідомленні.

У музеї зазначили, що багатоповерхівка знаходиться в аварійному стані і може у будь-який момент обвалитися. Тому, щоб зберегти шафку 14 квітня її демонтували з дозволу власниці.

«Ця шафка вціліла там, де шансів, здавалося б, жодних. З усім своїм вмістом: порцеляновим посудом, скляними віконцями дверцят, баночками для спецій, традиційними сувенірами. І навіть керамічною декоративною посудиною для напоїв у вигляді півника, виготовленою у 1960-х роках видатними майстрами художньої кераміки із Василькова Валерія та Надії Протор’євих», — зазначають у музеї.

Руїни будівель і саму стіну із шафкою задокументували за допомогою дрона, щоб у майбутньому відтворити 3D модель місцевості.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як живе звільнена від російських загарбників Бородянка — фоторепортаж Chas News