«Шахеди», «Калібри», С-300: що відомо про нічну атаку ворога по Україні

У ніч на 10 лютого росія атакувала Україну дронами-камікадзе «Shahed» та ракетами.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що «шахеди» запустили для розвідки сил ППО та ураження енергетичних об’єктів. Після дронів росіяни випустили десятки ракет по Харкову, Запоріжжю та Дніпру.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону, що сили ППО збили 5 з 7 дронів «Shahed» та 5 з 6 ракет «Калібр».

Оновлено

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ уточнили, що з районів Бєлгорода (росія) і Токмака (окупована територія Запорізької області). по Харківській та Запорізькій областях запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО.

Запоріжжя

Секретар міськради Анатолій Куртєв повідомив, про наймасованішу атаку з початку великої війни. Протягом години у місті зафіксували 10 прильотів.

Ціллю російської атаки стали об’єкти енергетичної інфраструктури. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Харківська область

Голова ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у місті зафіксували біля 10 вибухів.

«У деяких районах перебої з електроенергією. На місцях вибухів вже працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштабів руйнувань уточнюється.», — розповів він.

Дніпропетровська область

Близько 22:00 ворог запустив по області партію «шахедів», але їх усі збили розрахунки ППО. Про це розповів голова ОВА Сергій Лисак.

Згодом росіяни вдарили по області ракетами. У Криворізькому районі є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури. Зафіксовані серйозні руйнування. Поранений 46-річний працівник підприємства. Йому надали меддопомогу — лікуватиметься вдома. Тривають роботи з ліквідації наслідків атаки.

У Піщанській громаді уламки ракети впали на дах двоповерхового будинку. Виникла пожежа, яку рятувальники вже приборкали.

Хмельницька область

Близько 04:00 ранку ворожий «шахед» влучив в об'єкт критичної інфраструктури Шепетівського району. Про це повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Пожежа вже ліквідована. Постраждалих нема.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Онлайн-карта повітряної тривоги по всій Україні у реальному часі