Шкарлет проситиме владу областей перевести дітей на дистанційне навчання на два тижні
МОН

В.о. міністра освіти Сергій Шкарлет просить організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей через зростання захворюваності на COVID-19.

Джерело — канал Шкарлета у Telegram.

Дослівно чиновник написав: «Прохання знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей. Питання організації навчання вирішують на місцях. Тому прошу дослухатися до рекомендацій Державної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також РНБО».

В.о. міністра зазначив, що розуміє всі виклики, перед якими постають керівники закладів освіти, вчителі та батьки. Він додав, що зараз найголовніше – не допустити стрімкого поширення коронавірусу та зберегти здоров’я людей.

У дописі Шкарлет не уточнив, чи має він на увазі лише школи, чи також дошкільні заклади та ВНЗ.

У понеділок, 12 жовтня, Міністерство освіти і науки направить в регіони лист з рекомендаціями щодо переходу закладів освіти на дистанційне навчання. Однак МОН не буде нікого примушувати вводити «дистанційку», повідомив у коментарі «РБК-Україна» Шкарлет. Рекомендаційний лист в першу чергу стосуватиметься «помаранчевих зон» карантину і регіонів, де складна ситуація з поширенням коронавірусу.

«Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи це школа або заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них знаходяться на дистанційному навчанні для того, щоб здійснити соціальне дистанціювання», — заявив чиновник.

Перед тим, 9 жовтня, голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький запропонував запровадити в Україні карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи.

За минулу добу, 9 жовтня, в Україні виявили 5728 випадків коронавірусу, 108 людей померло, 1920 – одужало.

 

Кабмін ухвалив рішення про ПЛР-тести у приватних лабораторіях коштом держави