Школа онлайн. Учні та їхні батьки безкоштовно користуватимуться електронними журналами та щоденниками

Міністерство освіти та науки розпочало підключення шкіл до безкоштовного сервісу електронних журналів та щоденників.

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Система називається «модуль E-Journal». Він є частиною модернізованої державної системи АІКОМ, нею керує держустанова «Інститут освітньої аналітики». Школам пропонують безкоштовно підключитися до модуля.

Заступник міністра освіти і науки України з питань цифровізації Артур Селецький пояснив, що школи, які вже застосовують схожі комерційні продукти, за бажанням зможуть і надалі користуватись ними.

«Ми плануємо побудувати їх зв’язок із системою АІКОМ, де будуть акумулюватись дані, зокрема, про успішність навчання всіх учнів. Усі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультаційну підтримку щодо підключення сервісу та користування ним», — уточнив чиновник.

Батькам дадуть доступ до безкоштовних електронних журналів та щоденників учнів. Достатньо лише ввести логін і пароль.

E-Journal збиратиме дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформацію вноситимуть вчителі, а батьки та учні зможуть отримати доступ до неї. «Батьки в режимі онлайн в електронних щоденниках, як зазначено, будуть бачити інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень його успішності, коментарі та поради вчителів, а учні — отримувати завдання, стежити за розкладом», — йдеться в повідомленні.

Щоб підключитися до E-Journal, заклад освіти має пройти чотири кроки на сайт МОН.

За перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього підключилися понад 100 шкіл.

«Після успішного тестування модуля електронних журналів і е-щоденників МОН розпочало активне поширення сервісу серед шкіл, які ще не мають їх в користуванні, на безкоштовній основі», — повідомили у відомстві.

Селецький зазначив, що розроблений функціонал модуля E-Journal «є об'єктивно компромісним з урахуванням необхідності оперативного впровадження сучасних цифрових технологій в освітній процес у всіх школах країни».

Одночасно через коронавірус МОН скасувало всеукраїнські учнівські олімпіади. Також сьогодні в Україні стартувала реєстрація на пробне ЗНО-2021.

Жодних сосисок та солодкої газировки. МОЗ запропонувало нові норми харчування в школах