Школам дозволили кейтеринг. Уряд ухвалив постанову про дитяче харчування
КМДА

Кабінет міністрів ухвалив норми і правила харчування у навчальних та дитячих закладах. Відповідна постанова уряду, затверджена 24 березня, дозволяє, зокрема, використовувати кейтеринг.

Згідно з текстом документа, засновники і керівники навчальних закладів та дитячих закладів оздоровлення і відпочинку можуть обрати найефективнішу модель організації харчування — кейтеринг, що має відповідати всім вимогам щодо безпечності харчових продуктів.

Крім цього, постанова передбачає складання меню відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування, з урахуванням потреб дитячого організму. Водночас, урядовці вже встановили обмеження на використання продуктів, що містять сіль, цукор і жири.

Документ також встановлює перелік заборонених у навчальних та дитячих закладах продуктів. Це, зокрема, снеки, м’ясні і рибні продукти промислового виробництва, кава, солодкі газовані напої. Щоденний раціон учнів повинен містити злакові, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.

Водночас якщо у дитини є медична довідка про дієтичні потреби, навчальний заклад зобов’язаний організувати окреме харчування для цієї дитини.

У МОН розповіли, коли діти повернуться до школи