Школяр із Харкова записав відео з погрозами влаштувати теракт. Його затримали співробітники СБУ
Facebook / Владислав Абдула

У Харкові 11-класник у TikTok пригрозив влаштувати теракти в школах. Співробітники СБУ оперативно встановили особу хлопця. За його словами, він просто хотів стати популярним у соцмережах.

Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула у Facebook.

Оперативники спецслужби з’ясували, що невідомий користувач 1 та 2 червня опублікував у TikTok два відео. Зловмисник заявив, що 5 червня, у день останнього дзвоника, у двох школах Харкова стануться такі ж події, як під час травневого теракту у Казані.

Кіберфахівці СБУ встановили, що відео записав учень 11-го класу однієї зі шкіл міста, де нібито планувався теракт. У Службі безпеки кажуть, повідомлення хлопця були безпідставними. Поліція провела з підлітком профілактичну бесіду. Він визнав свою провину.

 

СБУ оперативно встановила псевдотерориста: хлопець погрожував терактами у школах Кіберфахівці Служби безпеки України...

Posted by Vladislav Abdula on Friday, June 4, 2021

Місцеві ЗМІ оприлюднили відео з вибаченнями школяра.

«Я не хотів нічого поганого, лише хайпу, але обрав дурну ідею для популярності. У майбутньому такого ніколи не повториться, і я нікому не раджу робити хайп на брудних темах», сказав він.

Довідка

Погроза вчинення терористичного акту це кримінальний злочин, відповідальність за який передбачена ст. 258 Кримінального кодексу України. За це може загрожувати від 5 до 10 років позбавлення волі. Кримінальна відповідальність за вчинення такого злочину настає з 14 років.

У підлітка, що вбив дев’ятьох у школі в Казані, виявили захворювання мозку