«Шлюб» за $4 тис.: правоохоронці затримали жінку, яка допомагала ухилянтам уникнути мобілізації (фото, відео)
ДПСУ

Правоохоронці затримали жінку, яка пропонувала чоловікам отримати відстрочку від мобілізації та перетнути кордон, прикриваючись фіктивними шлюбами.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Організаторкою схеми виявилась 30-річна жителька Києва. Вона пропонувала військовозобов’язаним одружитися з багатодітними та жінками з інвалідністю I чи II групи, аби уникнути призову.

Клієнтів зловмисниця шукала за допомогою оголошень в закритому Telegram-каналі. «Шлюб» для них коштував від $4 тис., залежно від інвалідності та кількості дітей. Також жінка давала поради з перетину кордону, як поводитися та як відповідати на запитання прикордонників.

Зловмисницю затримали під час отримання грошей від «нареченого» за знайомство з багатодітною матір’ю та подальшу реєстрацію фіктивного шлюбу.

Їй оголосили підозру за ч. 3 ст. 322 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Організаторці обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі понад 180 тис. грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила ділків, які продавали консульські посвідчення охочим уникнути мобілізації (фото)