Шмигаль доручив перевірити медзаклади щодо кількості ліжок подачею медичного кисню — блогер
iStock

6 квітня за рішенням селекторної наради прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив очільнику МОЗ Максиму Степанову, головам ОДА, а також КМДА перевірити українські медзаклади щодо кількості ліжок подачею медичного кисню.

Очільник уряду попросив й проаналізувати причини значного поширення COVID-19 в Чернівецькій області. Про це повідомив блогер Євген Істребін у Facebook, посилаючись на «документ».  

 

Смотрите какой чудесный документик мне друзья скинули. Вот вы зря наговариваете на президента. Владимир Александрович...

Posted by Evgeny Istrebin on Friday, April 9, 2021

«Прошу забезпечити незалежну перевірку достовірності даних, що подаються закладами охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, щодо кількості ліжок із подачею медичного кисню», — підкреслив Шмигаль.

Facebook / Евгений Истребин

Згідно з «документом», який опублікував Істребін, 12 квітня Кабмін мають проінформувати про результати перевірки.

Chas News звернувся за коментарем до Київської міської держадміністрації з цього приводу. Речник КМДА Вадим Носач не зміг спростувати чи підтвердити зазначене вище звернення Шмигаля. Прессекретар попросив наших журналістів звернутися до Кабміну для отримання необхідної інформації.

В уряді ж штатний радник прем’єра Тамара Гусейнова та прессекретар Шмигаля Ольга Куришко сказали писати запит на отримання публічної інформації.

Chas News надіслав запит до Кабміну стосовно звернення Шмигаля. Згідно зі статтею 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Напередодні МОЗ визнав вироблений на «Запоріжсталі» кисень як лікарський засіб.

Раніше у Києві створили 187 ліжок з підведеним киснем. 

Кабмін дозволив використовувати технічний кисень для підтримки COVID-хворих