Шмигаль «наїхав» на Уруського, чому це він фотографується з Кадировим
Facebook Дениса Шмигаля

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зажадав пояснень від віцепрем'єра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, чому той на фото стоїть поруч із підконтрольним Кремлю главою Чечні Рамзаном Кадировим.

Шмигаль написав на Facebook: «Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення».

Прем'єр-міністр опублікував фото віцепрем’єра поруч із Кадировим.

Перед цим у деяких ЗМІ з’явилася інформація, що Уруський опинився на одному кадрі з Кадировим в Абу-Дабі, куди напередодні поїхав на виставку IDEX-2021.

У повідомленні місцевої агенції Emirates News Agency є абзац про те, що на церемонії відкриття виставки до спадкоємного принца Абу-Дабі шейха Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна приєднався президент Чеченської Республіки Рамзан Кадиров, президент Татарстану Рустам Мінніханов, віце-прем'єр-міністр України Уруський та генерал Мохамед Хамдан Дагло.

Ставленик Кремля у Чечні Рамзан Кадиров отримує підтримку з Москви і має свободу для управління цією республікою як особистою вотчиною в обмін на відданість президенту РФ Володимиру Путіну.

Пояснення Уруського

Віцепрем’єр і справді швидко пояснив у відповідь, що сталося.

Він пише на Facebook, що на фото, розміщеному на сторінці у Facebook Шмигаля, — офіційна церемонія відкриття міжнародної військово-технічної виставки  IDEX 2021, на якій політик бере участь як глава української урядової делегації.

Розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає Протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно якої, особисті гості Правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку

Віцепрем’єр запевнив, що в ході та після церемонії не мав і не збирається мати контактів з головою делегації РФ — Кадировим.

Українська делегація, за його словами, звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому.

«Також не вважаю можливим  «шарахатися» від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони», — підсумував Уруський.

Відео з Уруським

Нардеп Олександр Качура опублікував на Facebook відео, на якому Уруський йде біля Кадирова на церемонії відкриття виставки IDEX-2021 в Абу-Дабі.

«Дайте хтось номер телефону Уруського пану Шмигалю. Бо пан прем’єр пише одразу пости з фото, не розбираючись», — обурюється нардеп.

 
Вимагаю пояснень від Дениса Шмигаля!

Вимагаю термінових пояснень від Денис Шмигаль! 🙂 Дайте хтось номер телефону Уруського пану Шмигалю. Бо пан Прем’єр пише одразу пости з фото про членів свого Уряду, не розбираючись. На відео видно, що Уруський заходить разом з іншими сотнями гостями на захід згідно визначеного організаторами місці. Він навіть не вітався з тим чоловіком по праву руку від нього:))

Posted by Олександр Качура on Monday, February 22, 2021
«Навіть Володимир Путін малює тільки 98% голосів»