Шмигаль натякнув, що мер Києва політично піариться на темі COVID-19
УНІАН

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів відмовою на заклик Кличка оголосити загальнонаціональний локдаун.

Політик написав на своєму каналі в Telegram: «в деяких регіонах після запровадження Державною комісією з ТЕБ і НС «червоного» рівня епідемічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади ситуації з поширенням коронавірусу вирівнялась».

Шмигаль навів як приклад Івано-Франківськe область, яку уряд сьогодні виводить з «червоної зони». На думку прем’єра, це демонструє, що адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби.

«На сьогодні місто Київ залишається в «червоній» зоні. Але я впевнений, що в разі ефективного контролю за протиепідемічними заходами, які передбачає червоний рівень небезпеки, столиця також зможе швидко пройти ковідний пік. Саме на цьому має сьогодні зосередитись міська влада Києва», — наголосив прем’єр.

Він додав, що уряд дослухається до порад і закликів представників місцевої влади, «ми готові до співпраці. Якщо її мета — не політичний піар».

Київ, на думку Шмигаля, має чи не найбільше ресурсів та можливостей, щоб зробити протидію поширенню інфекції та захист людей ефективними.

Але якщо у міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка… І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, аби ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА

Кличко про загальнонаціональний локдаун

Сьогодні мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з вимогою негайного запровадження локдауну на загальнонаціональному рівні. Він попередив, що в умовах відсутності масової вакцинації від коронавірусу «країну чекає катастрофа».

Локдаун в Києві можуть продовжити до 10 травня