Шольц і Єрмак допустили запрошення росії на наступний Саміт миру

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що росію можна запросити на наступний Саміт миру для обговорення завершення війни.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ZDF, пише Європейська правда.

За його словами, нинішня конференція у Швейцарії має «закласти фундамент для того, щоб ми могли говорити про мир за межами тих питань», які будуть обговорюватись на саміті.

Він наголосив, що «у кінцевому підсумку має відбутися конференція і мирні переговори, які також працюватимуть на користь України».

«І тоді це також залежатиме від залучення росії», — підсумував Шольц.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак напередодні початку роботи Саміту також заявив про можливість залучення росії до наступної такої конференції. При цьому він наголосив, що не може бути «жодного компромісу з незалежністю, жодного компромісу з суверенітетом і територіальною цілісністю», а основною для завершення війни повинна стати «формула миру» Володимира Зеленського.

«Спільний план всіх країн, які поважають нашу незалежність, територіальну цілісність, суверенітет, погоджений цими країнами, може бути після цього переданий на другому саміті представнику Росії, де він може бути присутній», — сказав він.

Президент  Швейцарії Амгерд у вступній промові заявила, що на першому саміті представники міжнародної спільноти разом з Україною мають отримати «спільне розуміння можливих рамок» завершення війни в Україні, а також — за яких умов до цього процесу може бути залучена Росія.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фунікулер і зйомки Бондіани: чим знаменитий курорт Бюргеншток, де проходить Саміт миру