Шольц: Німеччина замовила 17 систем ППО IRIS-T для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту на військову базу неподалік міста Кіль у середу, 4 вересня, підтвердив замовлення додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для Бундесверу та українських Збройних Сил.

Про це повідомляє Bloomberg.

Шольц зазначив, що закупівля шести систем IRIS-T для Бундесверу стане ключовою для зміцнення європейської ініціативи протиповітряної оборони «Небесний щит», в якій бере участь 21 країна.

Окрім цього, канцлер оголосив про замовлення 17 систем IRIS-T для України. Агентство DPA уточнює, що це включає вісім систем середньої дальності (SLM) та дев’ять — малої дальності (SLS). Чотири системи SLM і три SLS вже перебувають в Україні.

Шольц підкреслив, що ці системи допомогли збити понад 250 російських ракет, дронів і безпілотників, що врятувало багато життів.

«Чотири з цих систем — по дві середньої та малої дальності — будуть відправлені до кінця цього року, а решта — з наступного. Це свідчить про те, що німецька підтримка України не припиняється», — сказав Шольц.

Німецький урядовець у коментарі Bloomberg також уточнив, що до 2026 року Україна отримає від Німеччини 24 системи IRIS-T: 12 середньої дальності і 12 малої дальності.

Німеччина, Олаф Шольц, IRIS-T

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина виділяє €20 млн на підтримку бізнесу та переселенців в Україні