Шольц відмовився передавати танки Україні — ЗМІ

Німецький канцлер Олаф Шольц відхилив запит України щодо постачання танків Leopard 2.

Про це пише німецьке видання Welt з посиланням на джерела з українських урядових кіл.

Раніше компанія Krauss-Maffei Wegmann запропонувала пряме постачання 100 Leopard 2A7 та запчастин в Україну на суму €1,55 млрд. перші танки могли бути поставлені через три роки після укладання договору.

Втім, Шольц під час зустрічі з прем’єром Денисом Шмигалем не взяв на себе жодних зобов'язань щодо запиту України. Джерело зазначило, що розмова щодо важкого озброєння була «спільною і невизначеною» і німецький канцлер не виявив «жодного бажання» змінити свою негативну позицію щодо постачання танків.

На запит видання до німецького уряду відповіли, що не припиняють надавати підтримку Україні у військовому, політичному та фінансовому планах.

«Ми просимо вас із розумінням поставитися до того, що ми, як правило, не повідомляємо про конфіденційні обговорення», — заявили представники Шольца.

Раніше Шольц пообіцяв, що у найближчі тижні та місяці Берлін передасть Україні новітнє озброєння, у тому числі системи ППО, радари та розвідувальні безпілотники.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина не постачатиме Україні зброю, яка може обстріляти рф — Шольц