Шольц відвідав українських військових у Німеччині: проінспектував Gepard та пообіцяв ще більше зброї (відео)

Німецький канцлер Олаф Шольц відвідав українських військових, які в Німеччині опановують зенітні самохідні установки Gepard.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Яскравим прикладом підтримки України є навчання українських військових на полігоні в Путлос. Ми передали 30 зенітних установок Gepard. Половина з них вже у ЗСУ. Вагомий внесок у боротьбу за волю України», — зазначив Шольц.

Також німецький канцлер особисто оглянув одну з установок Gepard, яку планують відправити Україні. Відео, як Шольц виліз на Gepard та сфотографувався, опублікували німецькі ЗМІ.

Крім того, він заявив, що Німеччина продовжить надавати Україні важке озброєння, пише Bild. Зокрема, самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню та ЗРК «IRIS-Т».

Раніше Шольц розповів про свою розмову із путіним, яка відбулася напередодні повномасштабного вторгнення в Україну. Він згадав, як глава кремля заявляв, що Білорусь та Україна не повинні бути окремими державами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Норвегія і Британія передадуть Україні мікродрони Black Hornet на $9 млн