Шпигували за ЗСУ та ППО: на Одещині затримано двох іноземних агентів фсб (відео)

В Одеській області СБУ затримала двох іноземців, які передавали російській фсб дані для підготовки ударів по штабу Сил оборони.

Наприкінці лютого 2024 року двоє братів-іноземців однієї з країн Південного Кавказу, які тимчасово проживали в Одесі, вступили у змову зі співробітником фсб.

Підозрювані розвідували місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки підрозділів Сил оборони України в Одесі. Також вони «зливали» до фсб геолокацію підрозділів ППО.

Крім того, фігуранти створили у місті громадську організацію, яка діяла під виглядом надання допомоги для легалізації зарубіжних громадян в Україні. При цьому насправді у стінах ГО іноземців намагалися завербувати до власної мережі інформаторів.

В якості винагороди за свої «послуги» обидва брати розраховували на «посади» у разі окупації Одеської області. Один хотів стати керівником регіонального відділення ФСБ, інший — очолити міськраду.

Правоохоронці затримали їх під час виконання чергового завдання ворога. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські дрони з високою точністю атакують цілі в рф через застосування ШІ — CNN