Шпигував за підрозділами ЗСУ на Донеччині: СБУ затримала інформатора рф

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Донеччині ще одного інформатора російських спецслужб. Він відслідковував локації Сил оборони поблизу найгарячіших точок східного фронту.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Ним виявився місцевий житель, який дистанційно співпрацював з ворожою розвідкою через свою знайому в росії. Вони спілкувалися в анонімному чаті в одній із соцмереж.

За завданням росіян, чоловік намагався виявити опорні пункти та вогневі позиції підрозділів ЗСУ, які ведуть бої на Покровському та Краматорському напрямках. Ці дані окупанти хотіли використати для вогневого ураження позицій ЗСУ.

Втім, СБУ завчасно отримала інформацію про плани окупантів, викрила  та затримала агента рф.

Завдяки цьому було проведено додаткові заходи для убезпечення пунктів базування українських військ, а потім затримано ворожого поплічника у його власному помешканні.

Під час обшуків у затриманого знайшли комп’ютерну техніку та телефон з доказами його злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Готував прорив російських ДРГ до Харкова: СБУ викрила агента фсб